Viden om glas og ruder

Når du skal vælge ruder til dine vinduer og døre, er der rigtig mange muligheder og funktioner at vælge imellem. Skal ruden være energibesparende, solafskærmende, reducere indsyn, være lyddæmpende eller skal den kunne højne personsikkerheden?

Hos Total Døre & Vinduer har vi fokus på glasmarkedet. Vores ruder kan kombineres så de skærmer mod solen samtidig med, at de også er støjdæmpende, energibesparende og sikkerhedsbetonet.

Guide i glas og ruder
Herunder har vi lavet en guide med markedets mest udbredte ruder. Har du øvrige spørgsmål til hvilken rude, du bør vælge, er du altid velkommen til at kontakte os.

 • Standardruder. Energiklasse A

  Standardruder Energiklasse ATermoruder er bygget op af to eller flere lag glas med et afstandsprofil imellem.Definitionen 4-15-4 betyder, at termoruden består af et udvendigt glas på 4 mm, et afstandsprofil på 15 mm og et indvendig glas på 4 mm.

  Vi regulerer rudens funktion og skaber forskellige typer ruder ved at variere tykkelsen og antallet af glas. I den forbindelse arbejder vi med -

  • Bredden af afstandsprofilet
  • Forskellige typer for belægninger og laminering
  • Typen af luft eller gas i mellemrummet

  4 15 4Varmetabet fra boligen har stor betydning for boligens varmeforbrug. Rudens isoleringsevne (Ug-værdi) er derfor vigtig. Energiruder har en god isoleringsevne og en høj lystransmission. Det betyder, at du vinder meget på det lys, der trænger igennem rude. Du opnår følgende fordele med energiruder:

  • Reduceret kuldenedfald og kuldestråling
  • Forbedrer indeklimaet
  • Mindre behov for opvarmning
  • Lavere energiregninger.
 • Varm kant

  Varm KantEn varmkant konstruktion formindsker den kuldebro, du ofte kan mærke i rudens kantområder. Hos Total Døre & Vinduer har vi indført varmkant på alle produkter som standard. Varmkanten er nemlig med til at formindske vinduets samlede varmetab til glæde for miljøet og for dig, der gerne vil spare penge på varmeregningen.

 • Rudens opbygning. Hvad betyder forkortelserne?

  LT-værdi:

  Lys Transmission eller i daglig tale – lysgennemstrømning. Jo højere LT-værdi ruden har, desto større mængde lys kommer der ind gennem ruden.

   

  Rudens Opbygning

   

   

  g-værdi:

  Solenergi-gennemgang. Jo højere g-værdi, desto mere solvarme trænger der gennem ruden og ind i huset. g-værdien er altså et udtryk for tilskud af gratis solenergi.

   

  Ug-værdi:

  Isoleringsevne. Jo lavere Ug-værdi ruden har, desto mindre er varmetabet. Ug-værdien er et udtryk for varmetabet gennem rudens midterste del, kaldet centerværdien.
  Værdien opgives i enheden: W/m2K (Watt pr. m2 x kelvin)

   

  Rw-værdi:

  En lyds styrke måles i decibel (dB). Rw-værdien er altså et udtryk for den støjdæmpende effekt i ruden målt i decibel. Jo højere Rw-værdi, desto bedre dæmpning. Et højt tal betyder en stor lydreduktionsevne. Det menneskelige øre oplever en halvering af støj ved en dæmpning på 8-1

 • Designglas (ornamentglas)

  Designglas er mønstret, klart eller farvet med varieret lysgennemgang og gennemsyn.Vi leverer et bredt udvalg af forskellige typer designglas.

  Her kan du se et udsnit af vores mest brugte typer:

  Klart Glas

  Klart glas

  Cotswold

  Cotswold

  Syreaetset

  Syreætset

  Drahtspiegel

  Drahtspiegel

  Ornament 520

  Ornament 520

  Silvit 178

  Silvit 178

   

   

 • Sikkerhedsglas (personsikkerhed)

  Sikkerhedsglas er beregnet til at forhindre eller mindske risikoen for personskade, hvis en person kommer i direkte sammenstød med glasset.

  Vi leverer sikkerhedsglas både som hærdet eller lamineret glas. Begge glastyper øger din personsikkerhed.

  Hærdet glas:

  Hærdet glas bliver skabt ved, at glasset varmes op til meget høje temperaturer, hvor der dannes spændinger i glassets overflade. I processen bliver glasset mere modstandsdygtig over for påvirkning som spark eller mennesker, der falder ind i ruden.

  Hvis hærdet glas alligevel bliver overbelastet, granulerer det til en mængde uskarpe småstykker, som minimerer risikoen for alvorlige skæreskader.

  Lamineret glas:

  Lamineret glas er to eller flere lag glas lagt sammen med en plastfolie. Glassene varmes op til et niveau, der får plastfolien til at smelte sammen med glassene. Glasset bliver på den måde lamineret, men er stadig gennemsigtigt.

  Plastfolien i lamineret glas holder glasstykkerne sammen i en sammenhængende glasskive og forhindrer alvorlige skæreskader, hvis ruden skulle gå i stykker.

 • Solafskærmende ruder

  Med solafskærmende ruder er det muligt at projektere med store glasfacader – også når de er syd- eller vestvendte.

  Solafskærmende ruder reducerer mængden af sollys og varme, der slipper ind gennem ruden. Du får solafskærmende ruder i et bredt udvalg. Eksempelvis som -

  • Farveneutrale glas
  • Glas tonet i forskellige farver
  • Glas med forskellige grader af refleksion
 • Lyddæmpende ruder

  Støj er et miljøproblem, der delvist kan løses ved at anvende ruder med lyddæmpende egenskaber. Vi bruger oftest lyddæmpende ruder ved stærkt trafikerede veje, jernbanestrækninger eller ved almindelig høj bystøj.

  Det er glassenes individuelle tykkelser og afstanden mellem rudens enkelte glas, der er med til at definere rudens egenskaber som støjdæmpende.

  Jo større forskel der i tykkelsenerne på de to glasskiver, jo større afstand er der mellem glassene – og jo bedre bremser de lydbølgerne. Rudens lyddæmpning angives i decibel med lydreduktionsværdien, Rw.

  Vil du gerne have lyddæmpende ruder i dine døre og vinduer, er det vigtigt først at definere den form for støj, du gerne vil have dæmpet. Forskellige lyde placerer sig forskellige steder på frekvensspektret. Rw-værdien vil derfor kun danne grundlag i en omregning til den ønskede dæmpning af en given støj.

 • Skema over glas og værdier

  Energiruder

  RudeOpbygningU-værdiLT-%g-%Rw dB
  Total Energi S 4 - 18 - 4 1,1 79 62 32
  Total Energi S 6 - 15 - 4 1,1 78 61 36
  Total Energi S 6 - 12 - 6 1,3 78 61 35
  Total Energi S 8 - 12 - 4 1,3 78 59 37

   

  Sol/varmedæmpende energiruder

  RudeOpbygningU-værdiLT-%g-%Rw dB
  Total Sol 68/37 6 - 16 - 4 1,1 68 37 36
  Total Sol 64/32 6 - 16 - 4 1,0 64 32 36
  Total Sol 51/26 6 - 15 - 6 1,1 51 26 35

   

  Lyddæmpende ruder

  RudeOpbygningU-værdiLT-%g-%Rw dB
  Total Energi S (lyd) 6 - 16 - 4 1,1 78 61 36
  Total Energi S (lyd) 8 - 14 - 4 1,2 78 59 36
  Total Energi S (lyd) 4.1.4 - 14 - 4 1,2 78 57 37
  Total Energi S (lyd) 4.2.4 - 14 - 4 1,2 77 57 37
  Total Energi S (lyd) 2SC.4 - 16 -6 1,2 76 57 41 

   

  Personsikkerhed

  RudeOpbygningU-værdiLT-%g-%Rw dB
  Total Energi S safe hrd udv/lam indv. 4-18-3.1.3 1,1 78 62 36
  Total Energi S safe hrd Udv/lam indv 6-16-4.2.4 1,1 76 60 38
  Total Sol 68/37 safe lam udv/hrd indv 3.1.3-14-4 1,2 68 37 36
  Total Sol 68/37 safe lam udv/hrd indv 4.1.4-14-6 1,2 66 36 38

  Ovenstående er eksempler på udvalgte rudekombinationer.

TOTAL Fiskeløkken 10 5330 Munkebo Tlf 65 97 54 00 CVR 29404577 Email info@total-vinduer.dk
XS
SM
MD
LG